Hizmetlerimiz

Hülya Arabasüren - Genel Müdür (Özel Egitim Ögretmeni)

MERHABA 

Özel Gelişim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri 1998 yilinda kurulduğu günden bu yana, özel gereksinimli çocuklara ve ailelerine özel eğitim ve destek hizmeti sunmayı amaçlamıştır. Çocuklarimıza yönelik olarak belirlediğimiz hedefler, sahip olduklari sınırlılıklar ve yeterlilikleri doğrultusunda belirlenmektedir. Temel amacımız sahip oldukları sınırlılıklar ne ölçüde olursa olsun, toplumsal yaşama katılımları saglamak, bağımsız yaşam becerilerini geliştirerek birey olma yolunda ilerlemelerini sağlamaktır.

Ailelere yönelik hedeflerimizi belirlerken ise; Aile yapısının temel gereksinimlerini dikkate aldık. Bunu yaparken her ailenin karşılaştığı güçlüklerin farklı olabileceğini, kaygılarıyla başa çıkma yöntemlerinin ve gereksinimlerine yönelik desteklerinin değişebileceğini unutmadık. Her bireye ve aileye ve hatta her aile bireyine var olan olumsuzluklarla başa çıkabilmeleri doğrultusunda destek vermeyi amaçladık. Bunu yaparken; bilimsellik, çağdaşlık, Eğitimde etik kurallara uymak, Eğitimde bireysellik, Eğitimde süreklilik, eğitim ve destek hizmetlerini her çocuğa ulaştırmak, bireysel farklılıkları göz önünde bulundurmak ilkelerini prensip edindik.

Bu vesileyle buradan değerli eğitimcilerimize, kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve toplumun duyarlı kesimlerine de seslenmek istiyorum. Okulunuzda, sınıfınızda, mahallenizde, sokağınızda hatta yakınlarınız içinde sahip oldukları sınırlılık dolayısı ile yaşıtlarından farklı özellikler gösteren çocuklarımız olabilir. Bu çocuklarımızın özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerine gereksinimi olabilir. Bizlerle sorunlarınızı paylaşabilirsiniz. Bizler her zaman sizlere ve bu çocuklarımızın ailelerine hizmete hazırız. Ayrıca unutulmamalıdır ki özel eğitime erken yaşta başlamak çalışmalarda verimi artırmaktadır. Yine unutulmamalıdır ki durumu ne olursa olsun eğitim her bireyin temel hakkıdır. Sevgili anne babalar, sizlere sitemiz vasıtasıyla kurumlarımızla birlikte yetersizlik gruplarının özelliklerini de tanıtmaya çalışacağız.

Biliyoruz ki yolunuz uzun ve mücadeleli. Ama unutmamanızı istiyoruz ki çocuklarımız dünyanın en güzel varlıkları. Onlar bir araya gelerek muhteşem bir gökkuşağı oluşturuyorlar. Ve her biri o gökkuşağının başka bir rengi. Her biri çok özel... Bizler bu çocukların sonsuz yürekleriyle tanışmanin mutluluğuyla dokunuyoruz onlara. Onları kollarımızla değil yüreklerimizle kucaklıyoruz sımsıkı... Ancak onların sizlere çok ihtiyaci var. Anne ve Babalarının onları çok sevdiğini bilmek, inanin hepsine çok iyi gelecek... Bizler yanınızdayiz ve zorlu yaşam yolunda sizlerle birlikte mücadele etmeye adadık kendimizi...

Gelecek rengarenk olacak birlikte...
SEVGİYLE, SAĞLIKLA