Bedensel Engelliler

Hastanelerde uzman doktorlar tarafindan tanisi konularak merkezimize basvuran bedensel engelli çocuklar, öncelikle ayrintili bir fizyoterapi degerlendirmesine alinir. Egitimci ve psikologlar da alanlarina yönelik degerlendirmelerini yapar ve bu degerlendirmeler isiginda, her çocuga bireysel olarak fizyoterapi ve egitim programlari, konusunda uzman meslek elemanlarinca hazirlanir, uygulanir.

Hangi Çocuklar Fizyoterapi Programindan Yararlanmaktadir?

Merkezimizde fizyoterapi hizmeti alan grubun büyük bir çogunlugunu Serebral Paralizili (Beyin Felci) olgular olusturmaktadir. Bunun yaninda Motor Mental Retardasyon (MMR), Spina Bifida, Dawn Sendromu, Kas Hastaliklari ve farkli tani gruplarina eslik eden bedensel yetersizligi olan çocuklar da çalisma grubumuzun kapsamindadir.

Bedensel engelli rehabilitasyonuna erken dönemde baslanmasi çocukta anormal kas tonusunun düzenlenmesi, normal motor gelisimin saglanmasini kolaylastiracak kas yapisindaki bozukluk nedeniyle olusabilecek postür bozuklugu önlenebilecek ve çocugun fonksiyonel olarak bagimsizligi saglanacaktir.

Bedensel engelinden dolayi sosyal uyum, akademik ve günlük yasam becerilerine katilim, iletisim alanlarinda yetersizlik yasayan bireyler Merkezimizde bu alanlara yönelik hazirlanan bireysel ve grup egitim rehabilitasyon programlarindan yararlanmaktadirlar. 
 Bu bölümümüzde kullanılan programızı www.orgm.meb.gov.tr. adresinde bulunan programlar bölümünde bulabilirsiniz